tirsdag 29. november 2016

Vestnorsk naturfotodag ble en sukesss

 "Vanvittig bra bilder", "kjempebra", "kommer det en oppfølger?" var kommentarer og spørsmål som gikk igjen under og etter Vestnorsk naturfotodag i Universitetsaulaen 26. november. Til sammen var ca. 200 personer innom arrangementet, og det var mye mer enn vi hadde tort å håpe på. I forkant av foredragene deltok 25-30 personer på fotosession i Botanisk Hage.
Dette var første gangen med et slikt arrangement i Bergen. På forhånd var det vanskelig å vite hvordan det ville bli mottatt, men den positive responsen inspirerer til en fortsettelse. Det vil bli vanskelig å toppe et program med så flinke fotografer og så fine bilder en gang til, men vi prøver. Ideen var å vise hva som rører seg i norsk og vestnorsk naturfotografi, og det kan vi ta med oss som noe vi vil fortsette med å vise.
Takk til de fire fotografene - Liv-Randi Lind, Orsolya Haarberg, Arne Mala og Ole Jørgen Liodden. Takk også til alle som deltok, og som gjorde dette til den suksessen det ble.
Fram til neste Naturfotodag her vest er det bare å følge med på hjemmesida og FB til Biofoto Hordaland. Der annonseres programmet med møter og turer. Følg også med på FB til Universitetsmuseet. Vi kommer tilbake!
Se mer
Fra venstre: Arne Mala, Liv-Randi Lind, Orsolya Haarberg og Ole Jørgen Liodden. Foto: Oddmund Lunde.


Arne Mala viser bilder. Foto: Oddmund Lunde.


Fra Aulaen. Foto: Geir Fiskerstrand.


Bildet under: Inngangen til Universitetsaulaen og Christie cafe, Museumshagen i framgrunnen. Foto: Geir Fiskerstrand.

fredag 25. november 2016

Dagen før dagen

Dagen før Vestnorsk naturfotodag går av stabelen har vi hatt en testkjøring av bildene i Universitetsaulaen. Vi har fire presentasjoner med tema Naturopplevelser med kamera, og på storskjermen i aulaen blir det vist fantastiske bilder. Det er bare å glede seg, dette blir magisk! Velkommen til alle! Det starter kl 11 presis, så kom litt før. Det er kaffe og mat å få i Christie kafe hele dagen.

mandag 21. november 2016

Klart for Vestnorsk naturfotodag

Naturopplevelser med kamera står i fokus under Vestnorsk naturfotodag i Universitetsaulaen i Bergen 26. november. Vi starter med en fotosession i Botanisk Hage, utenfor museumsbygningen lørdag kl 09:30-10:45. Ta med eget kamera og finn spennende motiver sammen med fotografer fra Biofoto Hordaland. I hagen er det mange spennende motiver også på denne tida av året, så her er det muligheter for kreative ideer.


Hovedarrangementet starter i Universitetsaulaen i museumsbygningen kl 11 og varer til kl 15:30. Vi får se bilder fra fire fotografer:
Liv-Randi Lind
Orsolya Haarberg
Arne Mala og
Ole Jørgen Liodden.
De fire nærmer seg natur og naturfotografering på hver sin måte, men alle tar bilder som engasjerer og holder høy kvalitet. Her blir det muligheter for inspirasjon!


I løpet av dagen vil vi trenge en matbit, og i etasjen under Universitetsaulaen har vi Christie kafe som er åpen hele dagen.


Ta med venner og bekjente. Arrangementet er gratis.


Velkommen til Vestnorsk naturfotodag!


 Foto: Liv-Randi Lind.


Foto: Orsolya Haarberg.


 Foto: Arne Mala.


Foto: Ole Jørgen Liodden.

mandag 14. november 2016

Fotografiske høydepunkter fra nordisk natur

Lørdag 26. november er det duket for årets naturfoto-begivenhet i Bergen. Vi har invitert fire fremstående fotografer til å presentere sine bilder gjennom hvert sitt foredrag:


Liv-Randi Lind
Arne Mala
Orsolya Haarberg
Ole Jørgen Liodden


Begivenhet: Vestnorsk naturfotodag
Hvor: Universitetsaulaen, Naturhistorisk Museum i Bergen
Når: lørdag 26. november kl 11-15:30
Utstilling: ja, bilder fra medlemmer i Biofoto Hordaland
Arrangør: Biofoto Hordaland i samarbeid med Universitetsmuseet i Bergen
Sponsor: JapanPhoto
Pris: Gratis
Mat: lunsj i Christie kafe, i etasjen under
Blir det bra: Ja, kjempebra!
Hvem er velkommen: alle!
Hvem kommer: mange
Kommer du?


I forkant av arrangementet blir det fotosession i Botanisk Hage kl 09:30-11, utenfor Museet. Ta med kameraet og få tips av erfarne fotografer i Biofoto Hordaland. Koster det noe? Neida, bare kom!


 Foto: Liv-Randi Lind


 Foto: Arne Mala


 Foto: Orsolya Haarberg


Foto: Ole Jørgen Liodden











søndag 6. november 2016

Årets begivenhet i anmarsj

26. november er det klart for Vestnorsk naturfotodag i Universitetsaulaen i Bergen. Arrangør er Biofoto Hordaland i samarbeid med Universitetsmuseet i Bergen. Hovedarrangementet starter lørdag kl 11 og er ferdig kl 15:30. Da bli det tid også for langveisfarende å komme seg til og fra på dagen. Her viser vi ett bilde fra hver av de fire foredragsholderne. Sett av 26. november!


Foto: Liv-Randi Lind

Foto: Orsolya Haarberg

Foto: Arne Mala

Foto: Ole Jørgen Liodden