torsdag 27. oktober 2016

Fire uker igjen, sett av 26. november!

Nå er det fire uker igjen til årets begivenhet, spennende Vestnorsk naturfotodag. I Universitetsaulaen blir det innlegg f...ra fire inspirerende fotografer som har utmerket seg med sine flotte naturbilder. I tillegg blir det "bli-bedre-kjent-med-kameraet-ditt" i Botanisk Hage i forkant av de fire innleggene, og det blir en flott utstilling av bilder tatt av medlemmer i Biofoto Hordaland. JapanPhoto vil være til stede og presentere sine bildebøker, og de tilbyr halv pris på rensing av sensor.
Foto: Liv-Randi Lind.

 Foto: Arne Mala.


Foto: Orsolya Haarberg.

Foto: Ole Jørgen Liodden.

onsdag 26. oktober 2016

Vellykket tur til Dovre

En utvidet helg i slutten av oktober gikk turen til Dovre for å se etter moskus. Vi kom oss dit med kamerat-kjøring med bil, via Voss-Lærdal-Årdal-Tindevegen-Turtagrø-Sognefjell-Lom-Dombås-Dovre. Tørt og fint vær gjorde kjøreturen til en fin opplevelse. Vi hadde bestilt overnatting på Hjerkinn Fjellstue, der vi stelte oss selv med mat. Så snart det var lyst neste morgen dro vi av gårde til fjells. På litt avstand så vi en enslig okse, men vi bestemte oss for å gå etter en flokk på seks dyr vi så i en fjellskråning. Det er alltid spennende å nærme seg en flokk med så store, ville dyr, men vi tok det med ro, passet på at dyrene så oss på god avstand, og nærmet oss gradvis og forsiktig. De aksepterte vårt nærvær, og oppfattet oss nok ikke som den store trusselen. Det hadde lagt seg litt nysnø omkring toppen der de sto, og det satte en ekstra spiss på bildene. Neste dag var det færre moskus å se, men vi kom innpå to store hanner hver for seg, og fikk fine bilder. Det ble en spennende helg, mange bilder og veldig kjekt sosialt. "Vi kommer igjen", sa vi når vi forlot vertskapet på Hjerkinn.
Foto: Reidar Toresen.

Foto: Per Ivar Bruvik.


 Foto: Jan Helge Fosså.


Foto: Anders Lundberg.

tirsdag 25. oktober 2016

Biofoto Hordaland slår til med kjempearrangement



I samarbeid med Universitetsmuseet i Bergen arrangerer Biofoto Hordaland Vestnorsk naturfotodag 26. november. Arrangementet går av stabelen i nyoppussede Universitetsaulaen, samme bygning som de naturhistoriske samlinger holder til i. Vi har invitert fire fotografer, to kvinner og to menn - to lokale og to som har gjort seg internasjonalt kjent. Alle fire er enere i sin sjanger innen naturfoto, og vi kommer til å få se bilder av uvanlig kvalitet. Alle som er interessert i natur og naturopplevelser er hjertelig velkommen, og arrangementet er gratis.


Nå er det bare å sette av dagen, lørdag 26. november kl 11-15:30. Ta med venner og familie, dette blir spennende for alle og enhver!


Arrangementet har sin egen Facebook-side, se Vestnorsk naturfoto dag.




Medlemsmøte med Geir Brekke



Onsdag 19. oktober hadde vi besøk av Geir Brekke. Han er arkitekt med foto som sin store interesse, og har gått veien fra film og fremkalling i eget mørkerom til den digitale verden vi nå befinner oss i. I det engasjerte foredraget viste han oss sine helt spesielle motiv, og beskrev hvordan de ble til fra opptak til bearbeiding i det digitale mørkerom. Gjennom mange eksempler viste han interessante forandringer i bildene, som følge av å dra i de forskjellige spakene – med histogram som følge. Han viste også noen mer tradisjonelle naturbilder, spesielt var han opptatt av sjø og land. De tretten fremmøtte fikk med seg en fin inspirasjon til å våge litt mer i både motivvalg og i bearbeiding. Geir ble tatt svært godt i mot av de fremmøtte. Da møtet utpå kvelden tok slutt, fortsatte praten i gata utenfor til lenge etterpå. Det sier det meste om at dette ble oppfattet som spennende og interessant.

torsdag 13. oktober 2016

Medlemsmøte med stor inspirator

Geir Brekke vil vise bilder i Biofoto Hordaland onsdag 19. oktober kl 18:00. Møtet holdes som vanlig i Fosswinckelsgt. 6 i Bergen. Medlemmer og ikke-medlemmer er som alltid velkommen!
Greiner. Foto: Geir Brekke.